19 oktober 2015

Bunyan en Spurgeon

Wat dacht je bij het lezen van de titel? Vast niet aan films... Deze twee films hebben we onlangs bekeken met de kinderen en ze vielen in de smaak. 


Deze film gaat over De Christenreis naar de eeuwigheid, het beroemde boek geschreven door John Bunyan, in het kort verteld voor kinderen door Dick Baarssen. In dit boek wordt op allegorische wijze het leven van een christen op reis door het leven naar de eeuwigheid verteld. Het boek is één van de meest gelezen boeken ter wereld geworden en hoewel geschreven in 1675, door een prediker in gevangenschap, heeft het niks aan zeggingskracht verloren en weet het ook kinderen heel erg te boeien. Een kort verhaal over het leven van Bunyan:


Onderstaande docudrama gaat over het leven van Charles Haddon Spurgeon; een invloedrijke Engelse predikant uit het 19e-eeuwse Engeland. Tot op de dag van vandaag, is zijn invloed ingrijpend en verstrekkend. Voor mij enigszins verrassend, maar onze kinderen bekeken de documentaire ademloos en wilden hem zelfs nog een keer zien, iets dat we vast nog een keer gaan doen. 


13 oktober 2015

Eiland van Brienenoord

Het "Eiland van Brienenoord" verdient nog eens een keer een vermelding op dit blog, al was het alleen al om die leuke foto's van vanmiddag ;-)
De kids spelen graag bij een vaste plek, bij en in de klimboom, maar vandaag werd er ook gekookt. Het menu bestond uit: aardappelpuree (koeienvlaai) met vlees (houtsnippers) en groenten (blaadjes, besjes en bloemen). Er werden zelfs bordjes en bestek gevonden (kleine ingedroogde koeienvlaai en takjes). Veel bahs en blegs, maar ook veel lol. 
Er is ook een kleine natuurspeeltuin op het eiland, maar omdat de kinderen de boom, die je eerder tegenkomt, zo geweldig vinden, zijn we daar nog niet geweest.