30 april 2015

Wat een dag...

...was het gisteren. 4 uur stilzitten, de man in kwestie ontmoeten en naar boeiende insprekers en een beetje tam debat luisteren. De commissievergadering van de gemeenteraad van Rotterdam sprak een aantal uur over het onderwerp thuisonderwijs in deze stad. Helaas heeft het debat niet veel opgebracht. De wethouder is nog steeds op 'ramkoers' en verschillende partijen sputteren wel wat tegen, maar met name de coalitiepartijen niet genoeg. Positief was wel dat er geruime tijd beschikbaar was voor 'insprekers' die erg goed verwoord hebben waarom de plannen van de Jonge niet nodig en niet wettig zijn. Ook leek een groot deel van de raad wel overtuigd van het feit dat thuisonderwijs niet per definitie slecht is, en misschien zelfs goed ;-) Voor wie het wil bekijken: Dit is de link.

De aanwezige kinderen kregen een dik compliment van de voorzitter, ze noemde hen een 'visitekaartje'. En de hele raad kon meemaken hoe dit een heel leerzaam middagje voor hen was. 

In (onder andere) een open brief aan de wethouder, hebben een aantal Rotterdamse gezinnen laten weten wat nu eigenlijk onze problemen met zijn beleid zijn. Die kun je hier lezen. 

Roos had een aantal dagen geleden ook een brief aan de wethouder geschreven die tijdens dit debat ook nog aan de wethouder werd overhandigd. Hij beloofde haar een reactie te sturen. Ze was nogal onder de indruk want eenmaal buiten vertrouwde ze me toe: 'Hij is eigenlijk best wel aardig.' 
Op de stoel van de wethouder.....het dossier thuisonderwijs
is haar wel toevertrouwd. 

De brief van Roos aan de wethouder

23 april 2015

Speelrijst en mammoetkies!

Vanmiddag maakten we speelrijst, leuk speelgoed ;-) Het was eigenlijk bedoeld voor onze peuter, maar ook de twee andere meiden vinden het leuk! 
Het recept komt van deze site. Je hebt alleen rijst, wat azijn en kleurstof nodig. Betaalbare kleurstoffen haalde ik bij een toko. De ingrediënten mengen, de rijst laten drogen en spelen maar. Een volgende keer mogen de kleuren nog wel wat donkerder uitvallen.
Schreef ik in het vorige blogbericht nog dat ons fossielen zoekteam graag een mammoetkies wil vinden....ziehier...manlief heeft een mammoetkies gevonden!! Een hele bijzondere vondst. Met een beetje fantasie kun je in de vorm van de kies zelfs een mammoet herkennen!9 april 2015

Fossielen zoeken

Ze vond het fantastisch; samen met pappa meedoen aan een fossielenexpeditie bij Maasvlakte 2. Roos houdt erg van de natuur én van geschiedenis, en dan is dit wel een prachtige combinatie. Op stap met de gids, dé fossielenjager van Maasvlakte 2, direct je vondsten laten beoordelen en de kneepjes van het vak leren ;-) Vader en dochter hebben de kunst afgekeken en willen snel weer een keertje terug. Wens: een mammoetkies vinden.

Maar 'de oogst' van deze keer was ook niet slecht. Ze kwamen thuis met mooie gefossiliseerde schelpen en stukken gefossiliseerd bot. Maar dat was niet het enige, Roos heeft ook nog een vissenkaakje gevonden, volgens de gids een prachtvondst; het komt niet vaak voor. P.s. Op www.oervondstchecker.nl kun je je vondst melden en aan experts vragen wat zij denken dat het is.