17 december 2014

Hunebedden

Ik schreef er al eens eerder over hoe we door mee te gaan met mijn man als hij ergens in het land moet zijn, óók vorm geven aan thuisonderwijs. Het begint al als we op weg gaan, in de auto wordt er ook van alles geleerd. We zien heel veel om ons heen, er worden bijv. tafels geoefend, Engels gepraat, een rekenlesje gemaakt, boeken gelezen, provincies en steden benoemd, 1000 vragen worden beantwoord (als we het antwoord weten...), luisterboeken geluisterd enz. enz. Er is ook een leuk woord voor: 'carschooling', als je zoekt op 'carschooling' op internet komt je veel tips tegen. Maar goed afgelopen week moest m'n man dus een dag in Groningen zijn, niet echt een leuk ritje in je eentje, dus wij weer gezellig mee...(niet dat het altijd gezellig is in de auto ;-)

Na een bezoekje bij bekenden in Groningen en een overnachting in de buurt stond de volgende dag 'De Hunebedden' en het Hunebedcentrum in Borger op het programma. We hadden er al over gelezen en wilden er graag naar toe. Dat was echt de moeite waard, ondanks de regen...
Thuis gekomen wilden de kinderen nog allerlei filmpjes bekijken over de hunebedbouwers. Er is wat voor te zeggen om ze vooraf te bekijken, maar nu ze er geweest waren en het gezien hadden, keken ze met veel enthousiasme en herkenning de filmpjes. Via schooltv kun je e.e.a. vinden. 
De site van Entoen.nu is ook een leuke startsite om informatie (boeken, filmpjes, uitjes etc.) te vinden bij een geschiedenis onderwerp.