17 november 2014

Advent

Update: deze blog is ook de moeite waard om te bekijken ivm Advent! Ik heb er een paar ideeën van gebruikt. 

Her en der verschijnen er op blogs en fora al tips en ideeën voor de Adventstijd. Dus dan kan ik niet achterblijven hè..;-)

Wij zijn van plan dit jaar met Advent met het programma van Truth in the Tinsel te werken; door haar kwam ik op het idee. Daarbij genieten de kinderen elk jaar weer van een Adventkalender waarbij ze van 1-24 december dagelijks iets mogen openmaken en iets lekkers vinden, een opdrachtje moeten doen o.i.d. dus dat wil ik dit jaar ook weer doen.

Andere ideeën: zie mijn blog van vorig jaar en het jaar ervoor of zie de blog van dit jaar van Ilse of Hilda over Advent en de mooie tips op het God-en-gezin blog. Wil je een boekje dan kun je bijvoorbeeld denken aan Wijzer op weg naar het Kerstfeest (uit reformatorische hoek) of het pas verschenen boekje 'We zien hem dichterbij komen'

En wij...wij hebben al zin in Kerst hoor...


4 november 2014

Schoenendoos

Dit jaar doen we weer mee met het vullen van een schoenendoos om een kind dat nog nooit een cadeau heeft gekregen, een prachtig cadeau te geven. Wij doen dit via Actie4kids (gaat uit van Stichting de Samaritaan) maar het kan ook bijv. via Schoenmaatjes (van Edukans). Onze oudste twee meiden haalden allebei een bepaald bedrag uit hun spaarpot en met wat extra geld van mij, kochten we spulletjes om de doos mee te vullen. Ook gingen er een paar nog mooie eigen spulletjes in. Ik merk dat ze nu steeds meer op een leeftijd komen dat de moeite van anderen ze echt gaat raken en dat ze mee willen helpen om daar iets aan te doen. Dat is mooi om te zien! 

Hier staat in een aantal stappen hoe je mee kunt doen en via deze link vind je allerlei extra's zoals kleurplaten (voor in de doos), filmpjes en verhalen. Zo wordt het voor de kinderen nog meer levend waarvoor ze bezig zijn. Leuk is dat de kinderen een 'about me' kunnen toevoegen aan de doos