26 april 2014

Koningsdag!

Het was een prachtige dag...de eerste Koningsdag. Voor onze dochters ook een aantal 'voor het eerst' momenten. Voor Madelief voor het eerst meezingen bij een aubade, voor allemaal voor het eerst spulletjes verkopen maar wel heel speciaal was het ontmoeten van de burgemeester van Rotterdam! Zeker als onze dochters dezelfde kleren dragen wordt de link met de koninklijke prinsjes regelmatig gemaakt. Zo ook door de burgemeester die hen de prinsessen van onze wijk noemde en hen bedankte dat ze op hem hadden gewacht ;-) 
Meer zien van deze gezellige dag, lees dan nog het verslagje dat Roos op haar blog heeft gemaakt.


En natuurlijk ook wat kopen...hier worden er autootjes uitgezocht;-)

17 april 2014

Toeleven naar Pasen

Elk jaar probeer ik een vorm te vinden waarin we met de kinderen kunnen toeleven naar het Paasfeest. Dit jaar lazen we stukken uit het boek "Wijzer, op weg naar het Paasfeest". Het is een wat moeilijk boek, zeker voor onze middelste dochter, maar het is erg diepgaand; ik heb er zelf ook veel van geleerd.

De kinderen maakten ook een paastuin. Eerst een middag naar buiten in de buurt om inhoud voor de tuin te zoeken en de volgende dag kleien en de tuin maken, wat ze met veel toewijding en plezier deden. En ondertussen maken beide dochters, net als met Kerst, een programma met liederen en verhalen. We zijn benieuwd....

Gezegende Paasdagen!

10 april 2014

Spreekbeurt

Roos houdt erg veel van de natuur...ook leest ze graag over de natuur vooral als dat in de aantrekkelijke vorm van een tijdschrift is. Als de TamTam of het Vogelblad Junior op de deurmat valt, is ze het eerste half uur niet meer aanspreekbaar;-) TamTam, het natuurblad van het Wereld Natuur Fonds voor kinderen, vraagt de kinderen jaarlijks met een actie mee te doen. Dit jaar staat de bescherming van het koraal in het Caribisch gebied in de schijnwerpers. 
Kon ik vorig jaar nog een beetje onder de actie uit komen, dit jaar was onze dame weer zo vol vuur om iets voor de natuur te kunnen doen, dat ze nu wél meedoet. Gewapend met een actieboekje vraagt ze bekenden om een kleine financiële bijdrage en vertelt ze iets over het koraal. Maar vandaag heeft ze nog een belangrijke stap gedaan. Ze wilde zelf heel graag anderen ook bij de actie betrekken en iets over koraal vertellen; dat heeft ze gedaan. Wel spannend een echte spreekbeurt houden....En leerzaam; boeken uit de bibliotheek halen, informatie op internet opzoeken, een planning maken, afbakenen wat je wilt vertellen en natuurlijk het verhaal houden. Dat laatste had ze nog niet eerder voor een groepje gedaan en vond ze best even spannend, maar na de eerste paar zinnen, vertelde ze vlot en met humor haar verhaal. 

Een paar vriendinnen van Roos met hun familie kwamen luisteren en zo hadden we een gezellig middagje met informatie over het koraal, een leuke leerervaring én afsluitend lekker samen spelen in de speeltuin.