31 december 2013

Dag 2013

Wat hebben we toch leuke kinderen.... Kijk ze nou ('s middags) zingen op Roos' bedachte 'zangavond' voor Oudejaarsavond, inclusief geprint programma  (ps. oma, helemaal kijken hoor, op het einde geeft manlief nog een miniconcert.)


En ook Madelief was aan het werk geweest, haar programma iets minder uitgebreid dan dat van haar zus, haar 'zangavond' houden we op Nieuwjaarsdag. Gelukkig hebben we deze tijd van het jaar heel wat te vieren;-)


Een gezegend 2014 toegewenst!

23 december 2013

Gezegend Kerstfeest!

Nog één nachtje en dan is het kerstavond. Nog één vakje open maken en dan is de puzzel compleet. 2 stukjes per dag had ik in de adventkalender gedaan; wat een vergissing. Onze tweejarige wilde dat natuurlijk ook en peuterde soms eigenhandig de volgende dag al open. Gelukkig waren de zussen heel inschikkelijk en mocht hun kleine zusje ook af en toe een vakje openmaken en een puzzelstukje leggen. De meiden kijken erg uit naar het Kerstfeest! Ze wilden zelf graag kerstkaarten maken, de afgelopen weken is er druk gekleurd, geplakt en 'geglitterd'. Dus ook namens mijn dochters, wens ik jullie allemaal gezegende feestdagen!

Roos
Madelief

LilyEn voor wie graag nog wat mooie kerstliederen wil horen, kan hier één van de laatste kooruivoeringen van onze dochters bekijken.

 

2 december 2013

Advent

Pinterest plaatje
Al een paar jaar staan we meer stil bij de Adventstijd en dat is ons in voorgaande jaren goed bevallen. Vorig jaar hebben we de Jesse Tree gebruikt om invulling te geven aan deze tijd. Ik vond dat eigenlijk heel mooi, omdat het de lijn vanaf de Schepping tot de geboorte van Jezus in beeld brengt en duidelijk maakt. De Bijbel wordt hierdoor meer één geheel. 
Waar de kinderen eerdere jaren ook echt van genoten waren Adventkalenders, dit jaar kwam ik deze tegen op Pinterest: 

mijn creatie
Mijne is wat minder perfect geworden, maar prima voor ons ;-) Op internet vond ik een Kerstpuzzel van 48 stukjes, dus ik dacht in plaats van kleine kadootjes en lekkere dingetjes nu eens een puzzel te gebruiken als Adventskalender. In elk toiletrolletje heb ik twee puzzelstukjes gestopt. Het viel één van de kinderen wel wat tegen dat er 'alleen maar' puzzelstukjes dit jaar inzitten, maar vandaag zei ze zo lief: "mamma, sorry dat ik gisteren zei dat ik het niet zo leuk vond, ik vind het wel heel leuk". 


1 en 2 december; de eerste puzzelstukjes zijn geplaatstDit gaat de puzzel worden, die precies 24 december klaar zal zijn
Verder gaan we ook dit jaar weer de Jesse Tree doen maar met andere plaatjes. Omdat de meiden al veel van de bekende verhalen kennen laat ik ze ook zelf af en toe een verhaal voorbereiden en vertellen met de platen van vilt. We leren nieuwe kerstliederen en we leren nieuwe Bijbelteksten; de teksten waar in deze Adventstijd in de kerk over wordt gepreekt (als het begrijpelijke teksten voor de kinderen zijn). Dit jaar heb ik een andere manier bedacht om de plaatjes op te hangen. De kinderen hebben alle drie een ster versierd en mogen dagelijks een nieuw plaatje op hun lijn erbij plakken. Ze zijn erg enthousiast!