14 november 2013

Vandaag...

Vandaag was de dag dat in Den Haag een vergadering plaatsvond over de plannen van staatssecretaris Dekker om het begrip 'richting' een minder grote rol in het onderwijs te laten spelen en de vrijstelling van de schoolplicht op grond van richtingsbezwaar te schrappen. Voor een gedegen verweer tegen deze plannen, lees hier. Een spannende dag voor de thuisonderwijsgezinnen, het zal voorlopig ook nog wel spannend blijven of het voor ouders mogelijk blijft hun kinderen op te voeden en te scholen naar eigen inzicht. In december wordt er in de Tweede Kamer verder gesproken over de plannen van Dekker. 

Maar vandaag was ook de dag dat het voor onze kinderen een 'gewone dag' was, waarin we moeite hadden met opstarten vanwege een zieke in de nacht, waarin de oudste 's middags ging gymen met de thuisonderwijs gymgroep (Madelief ging niet mee, zij was een beetje ziek) en enthousiast thuiskwam met: "We hebben kruitwagentje gedaan!" Of je daar nu een gymzaal voor moet huren...;-)

En vandaag was de dag dat het een typische herfstdag was en dat we de reguliere ochtendplanning helemaal omgooiden en lekker gingen verven. Werken met ecoline doen we af en toe, maar vinden we allemaal erg leuk. Vorig jaar hadden we al een dergelijk knutseltje gemaakt, maar nu weer net even anders. 

Vandaag:  wit waskrijt en ecoline.
Spatten met ecoline, een paar dagen terug
Gelijk maar even iets moois voor oma maken
Verven op niveau
Ideale verf voor de kleintjes: Pritt Paintball