28 maart 2013

Gezegend Paasfeest!

Wat hebben we vandaag weer een mooie dag gehad. Een dagje op bezoek bij dit gezin waar we weer gastvrij werden ontvangen en een hele fijne dag hadden terwijl manlief in dezelfde stad een werkgerelateerd symposium bezocht.


Onze gastvrouw had het leuke idee om een Goede Vrijdag "bloem"stukje en een Paasbloemstukje te maken; een verdrietig en een blij stukje! Met zoutdeeg maakten de kinderen dingen die zij erbij vonden passen. Zo konden we met elkaar ook stilstaan bij het aanstaande Paasfeest.

En met de plaatjes van hun werk, wil ik iedereen ook een gezegend Paasfeest toewensen!

Goede Vrijdag met een haan, doornenkroon en boeien

Pasen: feest, Jezus is opgestaan

25 maart 2013

Lief sponsorkind....

Al voordat onze eigen meiden geboren werden, sponsorden we twee kinderen uit Ethiopië. Toen we begonnen waren het twee jonge kinderen en nu zijn het alweer tieners. Bijzonder om op zo'n afstand met twee kinderen ergens in Afrika mee te leven en mee te betalen aan hun levensonderhoud en onderwijs. 


De afgelopen week, heb ik voor het eerst heel bewust met de meiden stilgestaan bij onze sponsorkinderen. Via dit blogbericht kwam ik op het idee om het boekje "Ik stuur je de zon" te kopen en te lezen met de kinderen. Daarna hebben we een mooie brief geschreven, foto's uitgeprint en kleurplaten gemaakt. Daarnaast ook gepraat over Afrika, Ethiopië en opgroeien in een ander land. 

16 maart 2013

Glasverven

Glasverf...deze soort verf hadden we nog niet eerder uitgeprobeerd. Het leek me leuk om er iets mee te doen, dus een tekening* uitgeprint op een sheet en verven maar. Met een inkjetprinter op een sheet printen is niet erg handig, maar als je de print een tijd laat drogen, is het wel goed te doen. Roos vond het heel leuk om te doen, maar het was wel wat veel concentratie gevraagd van een zesjarige, dus ze heeft het in twee keer geverfd. Ik heb lekker meegeholpen...wel zo leuk samen verven. Hier kun je de glasverf bestellen, maar het is vast ook bij hobbywinkels te krijgen. 

En dan nog een tip. Ook zo'n krijtbord van Ikea o.i.d. staan? Na niet al te lange tijd werkt het krijtbord gewoon niet meer, het krijt 'pakt' niet meer op het bord, echt jammer. Gisteren was ik bij een vriendin waar ook zo'n krijtbord staat en...hetzelfde probleem. Dus ik heb ook hier schoolbordfolie gekocht, niet te duur, en erop geplakt, met als resultaat dat het krijtbord weer prima werkt! Kun je bij een peuter die alles wil onderkliederen ook nog gewoon op de tafel plakken...of op de muur...of op de keukenkastjes....