16 januari 2013

Sneeuw...

Ik kan het niet laten, een paar prachtige sneeuwfoto's!

Er is sneeuw gevallen! In alle vroegte, in pyama de sneeuw opmeten...
Zij kon de sneeuw (nog) niet echt waarderen ;-)

8 januari 2013

Draagbaby (2)

Dit bericht stond al een poosje klaar en ik kwam het weer tegen; ik had nog een vervolg beloofd op dit blogbericht waarin ik wat heb geschreven over het dragen van baby's en peuters in verschillende draagsystemen. Nu nog iets over het waarom van babydragen...en dan vooral mijn redenen. Een ieder die babydragen in een zoekmachine intypt kan 101 redenen vinden, maar hier mijn rijtje.   
  • De baby is dicht bij je en voelt zich veilig. Het draagt bij aan de hechting; het is een soort 'vervolgzwangerschap'. Kinderen kunnen het eerste jaar nog niet lopen, voor mij een signaal dat de Schepper heeft bedoeld, dat jonge kinderen veel fysiek contact met hun verzorger nodig hebben; hun bron van voedsel én veiligheid.
  • Babydragen heeft een rustgevende invloed op de baby (en dus op de moeder;-); ze horen de hartslag van de moeder en ruiken haar geur.
  • Dragen is goed voor de evenwichtsontwikkeling, goede houding is wel belangrijk.
  • Babydragen kan goed gecombineerd worden met borstvoeding. De borst is in de buurt en er kan op verzoek gevoed worden.
  • De baby neemt directer deel aan het leven van de moeder...leerzaam!
  • Ik vind babydragen vooral als je op stap bent in de stad veel makkelijker. In de tram, uit de tram...makkelijk. Roltrap op, roltrap af....makkelijk. Huilende baby?...slokje drinken.
  • Babydragen wordt al eeuwen gedaan, in allerlei culturen. De kinderwagen is een relatief nieuwe uitvinding, althans in die zin dat de kinderwagen voor een groot publiek ter beschikking kwam. Onder dit bericht zomaar wat draagplaatjes, op internet zijn veel meer prachtige foto's te vinden.
  • Last but not least, het is gewoon érg leuk, het kleintje heerlijk tegen je aan, wakker of slapend, ze worden zo snel groot.... 

Inmiddels zijn wij wel weer een nieuwe fase ingegaan, onze 'baby' loopt alweer, en dat vindt ze vaak nóg leuker dan gedragen worden en ook de buggy is weer tevoorschijn gehaald want die buggy is met haar formaat soms ook gewoon handig. Rijden, dragen, zelf lopen...het kan nu allemaal.
 
Meer lezen:
  
 

 

3 januari 2013

Nieuw jaar....nieuw blog!

Ik ben al even bezig met mijn nieuwe blog, gewoon even schrijven zonder dat iemand meeleest, lekker veilig;-) Maar nu is het slot eraf, en kan wie wil, meelezen op www.vruchtvanhaarhanden.blogspot.com 
En nee, deze blog gaat niet over 'gezond eten', maar over 'vrucht dragen', daar is deze mooie granaatappel, waar wij overigens allemaal erg gek op zijn, een mooi symbool voor.
Onder 'over mij' op deze nieuwe blog kun je meer over het hoe en waarom lezen.