31 december 2012

Thuisonderwijs

 
Op oudejaarsavond een bestandje afgerond dat ik al heel lang eens wilde plaatsen, maar waar het vanwege het feit dat je er echt even voor moet gaan zitten, maar niet van kwam.
Onder het tabblad 'thuisonderwijs' heb ik voor de geïnteresseerde (en voor mij makkelijk om naar te verwijzen;) beschreven waarom we thuisonderwijs geven, hoe we het doen enz.

En voor iedereen een heel gezegend, leerrijk op welk gebied dan ook, 2013 toegewenst!

28 december 2012

Een vrouw naar Gods hart

Ik heb een haat-liefde verhouding met boeken. Sommige boeken denk ik erg graag te willen lezen, maar die vallen na een paar hoofdstukken toch tegen en komen dan half gelezen in de kast terecht of worden tweedehands verkocht. Sommige boeken heb ik gelezen, maar daarvan weet ik na afloop niet meer van waar het nou precies over ging en wat ik ervan geleerd heb. En dan zijn er die enkele boeken die ik een tweede keer wil lezen. Dat zijn nou echt de boeken die hun geld waard zijn!
 
Eén van die boeken vind ik het boek "Een vrouw naar Gods hart" van Elizabeth George. In korte tijd uitgelezen, want het boeide me; ze beschrijft mooi en liefdevol het leven dat ik graag wil leven. Maar ja, veranderen kost tijd en binnen een paar weken alles in praktijk brengen, dat is teveel gevraagd, dus ik wil het boek nog een keer gaan lezen.
 
Maar ik heb hulp nodig;-) Ik wil graag met een aantal andere vrouwen dit boek samen lezen, zodat we doelen, gedachten en ervaringen kunnen delen.
Ik heb een besloten Facebook groep gestart voor vrouwen die met elkaar het boek “Een vrouw naar Gods hart” willen doorlezen . Het idee is om elke twee weken 1 hoofdstuk te lezen zodat we in één jaar (het zijn 24 hoofdstukken) samen hierover kunnen nadenken en samen kunnen groeien.
 
Kort iets over het boek. Elizabeth George geeft praktische en Bijbelse inzichten over Gods prioriteiten in het leven van een vrouw. Ze schrijft over:
1. Het jagen naar God
2. Het najagen van Gods prioriteiten (haar man, haar kinderen, haar huis, zij zelf en haar bediening)
3. Het in praktijk brengen van Gods prioriteiten
4. Een lofdicht op Gods prioriteiten.
Ik wil benadrukken dat dit niet alleen voor getrouwde vrouwen is; slechts 2 aspecten onder punt 2 hebben betrekking op het getrouwde leven.

Als het ook jouw verlangen is een vrouw naar Gods hart te zijn en je wilt meedoen, dan is dit de bedoeling: 
1. Je koopt of leent het boek ‘een vrouw naar Gods hart’ van E. George. Zie bijv. hier
 of in het engels (flink goedkoper) hier.
2. Je stuurt mij een mail waarin je je even voorstelt. Je krijgt dan de link naar de facebook groep. Als je mee gaat doen in de groep is het wel de bedoeling dat je ook echt het boek gaat lezen. Je bent natuurlijk niet verplicht te reageren. 
3. Vanaf maandag 14 januari beginnen we met lezen, 1 hoofdstuk per 2 weken. In die 2 weken kan er dan over dat hoofdstuk gepost worden in de groep. Misschien wil je je doelen delen, of je gedachten over het onderwerp.
4. Met elkaar hopen we dan in het jaar 2013 het boek uit te lezen en veel geleerd te hebben

24 december 2012

Zingen met kerst

Het is een gezellige drukke koortijd. De kinderen mochten drie concerten geven. Zaterdagavond in de Grote Kerk van Dordrecht was wel een hoogtepunt. Een overvolle kerk, mooie kerstliederen zingen samen met het koor "Praise Him".  Ze genoten er allebei erg van, hoewel dat aan Madeliefje op de filmpjes en de foto's niet erg te merken is...;-) Toen ze zaterdagavond klaar was met zingen kon ze maar één ding uitbrengen: 'ik wil naar bed.'

Klaar voor de laatste kerstuitvoering vanavond

Onze meiden moeten nog wat koormanieren leren;
ze staan beide op de voorste rij achterom te kijken ;-)
En in de Breepleinkerk in Rotterdam:12 december 2012

Vetbollen maken


Vandaag is Roos onze gastschrijver, kijk snel op www.vogelweetjes.blogspot.com