30 oktober 2012

Hoe betalen ze dat?

Mijn wederhelft was vandaag nog vrij, dus besloten we nog een dagje naar de dierentuin te gaan. Het was fris, maar we hadden wel een leuke dag.
 

Ik kreeg eens de vraag hoe we "al die uitjes" betalen. Nou, we betalen zelden de volledige entreeprijzen voor dit soort uitjes. Zo hadden we voor dit uitje flinke korting gespaard via een supermarkt en gingen we dus voor 25 euro met het hele gezin naar binnen. En dan wordt een dierentuinbezoek toch wat aantrekkelijker;-) 
 
Een paar ideeën:
- Veel uitjes zijn gratis of kosten bijna niets, bijvoorbeeld het oogstfeest in de buurt dat we pas hadden.
- Boodschappen moeten er toch gedaan worden, als je daar zegels o.i.d. bij krijgt om te sparen voor flinke kortingen op uitjes, is dat mooi meegenomen.
- Natuurlijk zijn er de abonnementen, de museumjaarkaart en andere bekende kortingspassen. Zelf hebben we een jaar de Rotterdampas gehad en hebben daar een aantal leuke uitjes mee kunnen doen.
- Het kinderboerderijenpaspoort is ook een leuke kortingspas. Voor 15 euro kun je (als kind) veel dierentuinen gratis in.
- Als je lid bent van bijvoorbeeld Pipapanda krijg je een kortingsbonnenboekje met flinke kortingen of gratis toegang.
- Als je met een groep gaat zoals we af en toe doen met andere thuisonderwijzers, kun je soms groepskorting krijgen.
 
Ik heb nog 2 kortingsbonnen voor Ouwehands Dierenpark Rhenen liggen (50% korting voor max. 5 personen tot 31/12), dus wie interesse heeft, kan ze krijgen;-) Mail dan naar dagelijkswonder@gmail.com
 

26 oktober 2012

Prachtig Limburg

We zijn een weekje weg geweest. Toen we de weersverwachtingen zagen, konden we gewoon niet thuisblijven. Zomer in oktober, en dat in Nederland;-) Dus wij naar Limburg, alwaar we een prachtige week hadden.  
Een foto-impressie, snel in elkaar geflanst, want veel tijd wil ik niet besteden aan het vastleggen van herinneringen, maar de prachtige plaatjes van deze week moeten gewoon een plekje krijgen.

 

17 oktober 2012

Oogstfeest

De lokale krantjes in de gaten te houden loont, want er komt zoveel leuks en leerzaams voor de kinderen voorbij. De kinderboerderij in de buurt organiseerde vandaag met de educatieve tuin een oogstfeest. Erg leuk dat de gemeente zulke dingen organiseert, en het kost geen cent;-) Met een tas groenten en een volle buik van de aardappelchips, de groentesoep en de pizza kwamen de kinderen thuis en dan zijn ze aan de appelmoes nog niet eens toegekomen....
 
Groente snijden voor de soep

Aardappelchips maken


Met de huifkar naar de Educatieve tuin

Pizza maken

Pizza in de oven

Groenten oogsten, een prei en

een wortel;-)
Ze lezen het waarschijnlijk niet, maar toch met dank aan alle medewerkers die elke keer weer zo leuk met de kinderen bezig zijn!
 

6 oktober 2012

Op bezoek...

Gisteren waren we op bezoek bij een ander thuisonderwijsgezin. Hoewel we elkaar weinig zien, was er al snel weer de klik en ook de kinderen gingen, nadat ze even de kat uit de boom hadden gekeken, lekker spelen. Ze maakten een leuk t-shirt, er werd nog een hele poos in de tuin gespeeld om daarna nog een poosje binnen te knutselen. En moeders tussen de bedrijven door goede gesprekken voeren; een feest van herkenning.
 

Bedankt voor de mooie t-shirts! We zijn er blij mee!
 
En dan nog even dit dametje; vorige week alweer 1 jaar geworden!