24 september 2012

Zingen maakt blij;-)

Gisteren had Roos voor het eerst een kooruitvoering in een kerk. Ze zingt al meer dan een jaar met heel veel plezier bij de Ridderkerkse Kinderkoren.  Al eerder had ze op Koninginnedag gezongen, maar dit was toch een beetje spannender. Heel dapper en mooi heeft ze met de anderen gezongen!Een video-impressie. Het beeld is niet zo geweldig, het valt niet mee te filmen met de camera in de ene en de baby in de andere hand, maar het geluid is prachtig;-)


22 september 2012

Een appeltje voor de dorst

We hadden er al eens aardbeien geplukt, maar gisteren waren de appels aan de beurt. Zo leuk, wanneer je zelf niet de luxe hebt om een appelboom in je tuin te zetten, dat er (zorg)boerderijen zijn, waar je de appels wel kunt plukken. Het weer werkte mee, we bleven met anderen nog een poosje hangen bij het speelplekje, dan alweer tijd om te eten... dus vooruit een pannenkoek, nog even bij de dieren kijken.... er is echt niet veel nodig voor een heerlijk dagje;-)

17 september 2012

It takes a oma to raise a child

Een bekend gezegde zegt: 'it takes a village to raise a child.' Daar ben ik het mee eens, maar in onze samenleving is aan dat principe lastig invulling te geven. Dus wij houden het gewoon op onze (o)ma. Zij gaat eens in de zoveel tijd met onze dochter naaien. Ooit heeft ze het mij ook geprobeerd te leren, had ik maar geluisterd...Nu leert ze me het ook, maar nu ontbreekt me de tijd (of prioriteit) om er echt 'goed' in te worden. Voor m'n verjaardag kreeg ik deze prachtige zelfgenaaide tas van haar. Zo goed zal ik wel niet worden, maar een knoop aanzetten, dat moet ik toch wel kunnen;-)
 
 
En Roos, die geniet van de individuele aandacht die ze van oma krijgt...;) Ja, als je de foto's ziet van wat ze maken, dan begrijp je wel dat oma flink meehelpt, maar dat geeft niet, het plezier is er niet minder om. (de trouwe lezer denkt misschien, he, oma is toch in Afrika, dat klopt, dit blogje zat al een poosje in de planning;)

Cadeautje voor zusjes verjaardag

Mooi boek en naaidoosje van oma gekregen

Slabbetje voor het jongste zusje, met naam eronder geborduurd
Ik vind het heel mooi als jongere(n) (vrouwen) en kinderen van de ouderen kunnen leren! En dan heb ik het niet alleen over naaien;-) Want reken maar dat er tijdens mijn 'naailes'  ook heel wat afgepraat wordt, en zo komt Titus 2:3-5 in beeld, waar oudere vrouwen wordt opgeroepen de jongeren wijze raad te geven als het aankomt op het liefhebben van man en kinderen, vriendelijk en bescheiden te zijn, zorgzaam in het huishouden etc. etc. En daar kan ik best wat advies in gebruiken;-)
 

11 september 2012

Zandlopers en luiers

Terwijl ik met één oor meeluister met wat politiek Den Haag ons een avond voor de verkiezingen nog wil meegeven, schrijf ik nog even snel een blogje over minstens net zo belangrijke zaken;-)...twee handige hulpmiddelen in het leven met jonge kinderen. Ik geef hier stemadvies voor kinderproducten van het jaar. Eigenlijk zoek ik gewoon een aanleiding om eens te schrijven over m'n wasbare bamboeluiers;-) Sommige koopjes in je leven had je nooit moeten doen, maar als ik over één ding geen spijt heb gehad, zijn de (voorgevormde) wasbare luiers die ik gekocht heb voor onze tweede dochter en die ik nu gebruik bij onze derde meid. Oké, de luchtjes zijn niet altijd lekker, en ik heb niet altijd zin om (weer) een luierwas te draaien, maar de voordelen zijn talrijker...
- Natuurlijk, duurzaam materiaal, het kan meerdere kinderen mee.
- Een milieuvriendelijk alternatief; wasbare luiers zijn milieuvriendelijker, zeker als je ze voor meerdere kinderen gebruikt en ze aan de lijn te drogen hangt.
- het is goedkoper...ook niet onbelangrijk.
- Kinderen zijn eerder zindelijk. Onze tweede dochter was net 2 jaar toen ze dag en nacht zindelijk was; oké, dat zegt niet alles, we wachten onze derde dochter af;-)
- Geen gesleep met pakken luiers of folders naspeuren op aanbiedingen.
- En met de leuke overbroekjes, staat het gewoon schattig!
 

 

Nou, en dan nog even heel iets anders, vijf zandlopers met verschillende tijdsaanduidingen. Ik gebruik ze bijvoorbeeld voor:  

 
- Race tegen de klok; lukt het ons om in ...minuten de kamer op te ruimen.
- Om de beurt: als de zandloper op is, mag de volgende.
- Even apart staan.
- Gevoel voor tijd krijgen, hoe lang duurt nu 1 minuut eigenlijk? Ook handig als we buiten zijn en de bus komt over 3 minuten, dan komt de bus dus over 'de gele zandloper'. Of als we de zwarte twee keer omdraaien is dat precies even snel als de blauwe enz.
- Bij het slapen gaan; je mag nog... minuten lezen.
Enz. enz.
 
Achter mij zijn de heren en dames nog in discussie...morgen stemmen!
 

4 september 2012

Vliegtuigen enzo....

Oma wegbrengen; niet leuk om oma een poosje te moeten missen, maar wel leuk om vliegtuigen van dichtbij te zien en zelfs in een vliegtuig te kijken. En natuurlijk op zo'n doordweekse dag weer heel veel leren. Over piloten, stewardessen, vliegtuigen, Afrika, tijd (hoe lang is vier weken) enz.enz. Heel leuk is het dat er op het panoramadak van Schiphol een vliegtuig staat, om in te kijken. Want ja, als je zoals onze kinderen, nog nooit gevlogen hebt, is even zitten in een vliegtuigstoel al een hele belevenis...
 


3 september 2012

Not back to school-party 2012

Het is inmiddels een traditie, en wat kunnen tradities leuk zijn! De Not-Back-to-School Party! Elk jaar gaan we de eerste maandag in september naar de Speeldernis om tientallen andere thuisonderwijzers te ontmoeten en een mooi nieuw (school)jaar in te luiden. Het was prachtig; mooi weer, genietende kinderen, nieuwe mensen ontmoeten, bekenden spreken, nieuw geboren baby'tjes zien en even in een grote groep zijn met heel verschillende mensen met een gedeelde passie; het zelf onderwijzen van je kinderen.