25 augustus 2012

Bartimeüs

Roos leest op expressieve wijze het verhaal van Bartimeüs uit de Kijkbijbel voor ;-)

 
 

18 augustus 2012

Strandstresssss

Ha, heerlijk een dagje naar het strand!! Behalve dat heel Nederland gaat, is het een uitgelezen dag. We kozen Maasvlakte 2 uit, zou vast rustiger zijn. En inderdaad de drukte viel daar mee op het tijdstip dat wij gingen.


Maar....wat een toestand om met drie jonge kids op het strand aan te komen. 's Ochtends spullen inpakken, eten, drinken, handdoeken, speelattributen, zonnebrandcreme, luiers, petjes, schepjes, netjes enz.enz. En dan stop je zelf nog een boek in je tas met het idee, 'misschien kan ik heerlijk nog wat lezen, als de kinderen spelen'. Kort voor vertrek komt de oudste nog met een stapel boeken aan over de natuur. Nee, het moest écht allemaal mee, o ja en ze moest ook nog haar notitieboek en pennen, en o ja, kleurpotloden waren ook handig. Nou dat laatste kon ze vergeten, we gaan niet naar Spanje...
Veel later dan gepland zitten we in de auto en na een kwartier belanden we in een file, nee he, dit zal toch geen strandverkeer zijn. Omkeren of doorgaan? Nee hoor we gaan door, we zitten nu in de auto, dus we gaan gewoon, al komen we om 17.00 aan. Na enige tijd zien we de oorzaak van de file; een botsing, vervelend voor die mensen, maar wij zijn blij dat het weer rijdt. Maar niet voor lang, de volgende file bij Brielle dient zich aan; ook doorgekomen. Dan een volgend probleem.... Onze driejarige heeft de kapotte auto's niet gezien en vindt dat we moeten omkeren. Dit houdt ze zo'n beetje jammerend een kwartier vol. Net als ze er een beetje overheen is, vraagt ze in een helder moment. "Hebben jullie de zwempakken meegenomen?"............Nee he, VERGETEN! Ze lagen nog te drogen op het zonnescherm, klaar om mee te nemen. Dit kan onze kleine meid niet meer verdragen, kapotte auto's niet zien is nog tot daar aan toe, maar zwemmen in je onderbroek en terug met een natte onderbroek of nog erger, geen onderbroek, dat is niet te overzien. Nu moeten we van haar terug om onze zwempakken te halen, en als wij laten weten dat we dat zeker niet gaan doen, laat ze ons het tweede deel van de reis weten, dat ze het daar niet mee eens is. Ondertussen vindt Roos ook dat ze Madelief tot de orde moet roepen, hetgeen averechts werkt. Tegen de tijd dat we er bijna zijn, heeft onze baby er ook genoeg van.
Nog even volhouden meiden, we zijn er bijna!

Alles meegenomen, maar geen zwempakken!
Eenmaal op het strand is alle strandstress vergeten, heerlijk! Krabbetjes zoeken, zwemmen, met zand spelen. We genieten! En de terugreis verloopt prima! En het strand levert altijd heerlijke plaatjes op, hoewel iedereen deze dagen zijn kinderen op de foto zet in zand en water, kan ik het toch niet laten ook hier weer een paar heerlijke strandfoto's neer te zetten. Geniet van het weer!


15 augustus 2012

Er komt een dag...

Er komt een dag dat je kinderen iets beter kunnen dan jezelf....dat ze jou iets willen leren in plaats van andersom. Roos maakte deze tekening voor mij nadat ik gezegd had dat ik helemaal geen dieren kon tekenen. Dat was ze ook wel met mij eens. Dus dacht ze, 'ik maak een voorbeeldtekening, zodat mamma dat kan natekenen.' Ik moest herhaaldelijk bevestigend antwoord geven op de vraag of ik de tekening echt zou gebruiken, of de tekening écht een goed voorbeeld was en of ik nu wist hoe ik dieren moest tekenen. Nou, de tekening hangt op de muur zodat ik ernaar kan kijken als ik weer eens een dier wil tekenen. Wat ik overigens doe met 'speciale tekeningen' is datum erop en bewaren in een map, het is erg leuk om de teken- en denkontwikkeling van je kind in een tekeningenmap terug te zien. 

2 augustus 2012

Jeugdvakantieland 2012

Even een snel berichtje over ons bezoek vandaag aan Jeugdvakantieland in Ahoy. Het is inmiddels een traditie geworden om er elk jaar heen te gaan, en ook vandaag was het weer een succes!
Het leuke vind ik dat kinderen dingen kunnen doen die je niet zo snel in het dagelijks leven tegenkomt en er zitten behoorlijk wat educatieve onderdelen bij. Maar er is ook alle ruimte om gewoon lekker te spelen. Een greep uit wat wij vandaag hebben beleefd: kaarsen maken, ijs maken, rondfietsen op een parcours, spelen in een zaagselbak, springen en klauteren op springkussens, in een dierenambulance kijken, stukje straat maken met een stratenmaker, met hulp een echte graafmachine bedienen, eierkoek versieren, verven, goudsbloemenzalf maken, met de brandweerauto meerijden, blussen, in een rolsstoel rijden enz.enz. Hier een compleet overzicht van de activiteiten. 't Is er wel altijd heel druk dus de kinderen moeten wel bijkomen en ik ook;-) En ook niet onbelangrijk; het is maar een paar euro per kind en alleen volgende week nog open.
En dan natuurlijk wat foto's..., het was moeilijk kiezen;-)