28 september 2011

Geboren!!!
24 september 2011

Het was geen ongeluk...

Vandaag 9 jaar geleden werd mijn vader aangereden bij een tramhalte door een auto.
8 jaar van rolstoelafhankelijkheid, opgesloten in zijn lichaam, stilte en veel frustraties volgden. Vorig jaar overleed hij aan de indirecte gevolgen van het hersenletsel dat hij opliep bij het ongeluk. Jaren van verdriet, hoop, vreugde, pijn werden gevolgd door de stilte van zijn afwezigheid maar ook door een vertrouwen dat zijn leven niet opgehouden is, want "die in Mij gelooft zal leven, ook al is hij gestorven."


Enige tijd geleden overleed plotseling David Wilkerson na een auto-ongeluk. Hij was een Amerikaanse voorganger, evangelist en boekenschrijver. De man was bij mij vooral bekend van zijn werk onder New Yorkse jeugdbendes waar onder zijn werk Nicky Cruz tot geloof kwam. Het prachtige boek 'Het kruis in de asfaltjungle' gaat over zijn bekering.

Je kunt je afvragen: 'Waarom'? Waarom een Amerikaanse voorganger met een bijzondere bediening? Waarom een vader van een jong gezin die zich ook met passie wilde inzetten voor Gods werk op aarde? Waarom is er lijden en waarom op deze manier?

Het is bijzonder wat David Wilkerson op zijn laatst geschreven weblog schreef. Zijn laatste blog was gericht aan hen die worden geconfronteerd met moeilijkheden en moedigde hen aan sterk in hun geloof te staan. "Gezegend zij die geloven, zonder een bewijs dat hun gebed wordt beantwoordt - en vertrouwen wanneer alle middelen hebben gefaald," schreef Wilkerson en citeerde uit Johannes 20:29, ‘Jezus zei tegen hem [Thomas]: ‘Omdat je Me gezien hebt, geloof je. Gelukkig zijn zij die niet zien en toch geloven.’
Wilkerson vervolgt: "Tegen degenen die in duisternis verkeren, fluistert de Vader: ‘Ik ben met jullie. Ik kan jullie niet vertellen waarom dit alles gebeurt, maar op een dag zal het allemaal zinvol zijn. Dan ziet u dat het onderdeel was van Mijn plan. Het was geen ongeluk. Het was geen falen van uw kant. Houdt vast aan Mij. Laat u zich door Mij omhelzen in uw pijn.’ Als alle middelen hebben gefaald, heeft Zijn liefde de overhand. Houdt vast aan uw geloof, en blijf standvastig in Zijn Woord. Er is geen andere hoop in deze wereld."

Ik hoop dat dit een bemoediging mag zijn voor een ieder of je nu door lijden heengaat of niet. God staat boven alles; "worden niet twee musjes voor een penninkje verkocht? En niet een van die zal op de aarde vallen buiten uw Vader om. En ook de haren van uw hoofd zijn alle geteld. Wees dus niet bevreesd, u gaat veel musjes te boven." (Matth.10:29-31) 
19 september 2011

Vlieg(er)les

15 september 2011

Van wie is dit huis eigenlijk...

Soms, als ik aan het eind van de dag rondkijk in m'n huis, ontstaat er een gevoel van vervreemding. Van wie is dit huis eigenlijk? Wat is hier gebeurd? Een tornado door de woonkamer? Twintig kinderen over de vloer gehad? Nee, slechts 2 lieve meisjes die een dagje gespeeld hebben. Katje, hertje, leeuwtje, ijsbeertje, grotje, zwemlesje, winkeltje, doktertje, schooltje, tentje, enz. De foto bespaar ik mezelf...We moeten nog veel sleutelen aan de opruimvaardigheden van de kinderen.

Maar er blijkt zich nog veel meer af te spelen...
De wc is verplaatst...
Er is een winkel aanwezig en mensen worden uitgenodigd...

De kassa is ook in de buurt

Geheime boodschappen...


En  dan voorlezen....dan kan mamma opruimen :-)