27 december 2010

Kerst


1e kerstdag
2e kerstdag
Samen kerstliedjes zingen: 
Hoewel het een Kerst met een rouwrandje was, hebben we een mooi Kerstfeest met gezin en familie gehad. 

19 december 2010

Bijna Kerstfeest

Feest...eerlijk gezegd vind ik het vaak moeilijk echt inhoud te geven aan een feest. Maar dat is aan het veranderen. We hebben kinderen... en kinderen vinden feest geweldig. Ook ik heb fijne herinneringen aan de manier waarop mijn ouders invulling gaven aan een feest. Gezelligheid, een extraatje, later naar bed. Warme herinneringen die ik ook graag aan mijn eigen kinderen zou willen meegeven. 
Met verwondering kijk ik naar m'n vierjarige dochter die al zo uitkijkt naar het kerstfeest. Oma heeft een prachtige jurk voor haar gemaakt, de adventkalender is bijna leeg, de lampjes hangen in de kamer, een kerststukje maken op de kinderboerderij, kerstfeest vieren op de kinderclub, en het echte feest is nog niet eens begonnen. 
Het leuke vind ik dat ik er zelf ook steeds meer van ga genieten om het echt feestelijk te maken. Kinderen leren je feest vieren!

Een familielid gaf een leuke knutseltip  voor kerst. Neem een (schoenen)doos, leg daar een stuk rechthoekig piepschuim in, dusdanig dat het ook nog een stuk uitsteekt. Maak in de binnenkant van de doos een stalinterieur. Maak de figuren uit het kerstverhaal, plak er een satéprikker achter en de kinderen kunnen al prikkend in het piepschuim zelf het verhaal uitspelen. Op internet heb ik gezocht naar plaatjes. Vaak kijk ik eerst even bij een aantal bloggende thuisonderwijsmoeders, zoals deze en zij had precies wat ik zocht. Zij tipte deze site, leuke plaatjes die ik wil gaan gebruiken. Maar ook deze figuren gemaakt op wc-en keukenrollen zijn erg leuk. Óns resultaat zal ik hier nog wel laten zien.

Dit spelboek met kerstverhalen en -spelletjes kwam ik ook nog tegen.

Tot slot een leuk filmpje: Sneeuwpret!
Rest me nog een ieder een gezegend Kerstfeest toe te wensen en een mooi 2011

7 december 2010

Overdenkertje

Vandaag kwam de proefzending binnen van de kalenderblokjes die Stichting interkerk maakt voor kinderen. Ik wil eens bekijken of het wat is om na het eten te lezen. Er zat ook een notitie in voor de ouders. Hier volgt een gedeelte daarvan.


"Een basketbal in mijn handen heeft een waarde van ca. 15 euro. In de handen van Michael Jordan heeft hij een waarde van 30 miljoen. Een tennisracket in mijn handen heeft geen nut. In de handen van Roger Federer betekent het het kampioenschap van Wimbledon. Een stok in mijn handen kan een hondje op afstand houden. In Mozes' handen maakte het een weg in de Rode Zee. Een katapult in mijn handen in kinderspeelgoed. In Davids handen was het een machtig wapen. Twee vissen en vijf broodjes in mijn handen betekenen een paar vis-sandwiches. In Jezus' handen voedde het duizenden. Spijkers in mijn handen kunnen een vogelhuisje maken, maar in de handen van Jezus betekenen ze de Redding van de wereld.
Plaats je zorgen, je angsten, je hoop, je dromen, je familie en relaties in Gods Handen, want zoals je ziet, alles hangt af van de handen die ze vasthouden."

1 december 2010

De winter komt eraan!

De eerste sneeuw van dit seizoen is weer gevallen en dus naar buiten! Met de warme truien die oma heeft gebreid is dat geen probleem!Samen met Naomi heb ik deze adventkalender gemaakt. Wc-rolletjes knippen, Naomi alles laten verven, opplakken en vullen met verassingen. Ik heb er kleine snoepjes in gedaan, maar ook rozijntjes, briefjes met opdrachtjes (zoek kadootje, geef dikke knuffel e.d.). Nummer 1 (1 december) is al geplunderd :-)