25 oktober 2010

Herfstvakantie

Vorige week zijn we een weekje in de Ardennen geweest met onze (schoon)familie. Het weer werkte niet zo mee, maar het was wel gezellig met elkaar. Een foto-impressie.Schommelen met nichten

Met opa
   

Bezoek aan een aquarium Oog in oogSamen met een 'nijlpaard'


Mooie boswandelingNaomi maakte deze foto :-)Wandelen in het bos


Een spelletje doen met elkaar
De eerste sneeuw


Wat een schatjes!


5 oktober 2010

Muurkalender

Naar aanleiding van ideeën van Amerikaanse thuisonderwijsbloggers, (zie bijvoorbeeld hier) heb ik voor de kinderen een muurkalender gemaakt. Ik schreef al eens eerder dat bij ons een dagstructuur wel goed helpt om tot iets te komen. Elke (doordeweekse) dag begint met hetzelfde ochtendritueel; de muurkalender invullen. Naomi vindt dat erg leuk om te doen.
Een aantal items heb ik van deze Amerikaanse blogs en een aantal dingen heb ik zelf gemaakt, vandaar de engels-nederlandse mix. Als je interesse hebt, mail dan even privé, dan stuur ik je de links/ documentjes. Hieronder een foto, dubbelklik voor vergroting.
O ja, tussendoor hebben we nog druiven geoost uit onze voortuin, en dat in een verstedelijkt gebied :-). Het had een grotere oogst kunnen zijn, maar de buurvrouw had gezien hoe iemand een deel al weggehaald had. Gelukkig hing er nog genoeg om zelf van te eten.  


En dan onze lieve kleine Elaine, ze is vrijwel zindelijk, net 2 jaar geworden! Zou dat het gevolg zijn van de wasbare luiers die ze de afgelopen 2 jaar heeft gedragen? Het zal in elk geval niet belemmerend hebben gewerkt!