19 september 2010

Zwemles

Afgelopen donderdag had Naomi haar eerste zwemles!  Ze houdt erg van water en zwemmen, dus dan ook maar snel echt leren zwemmen. Ze genoot ervan en deed enthousiast mee. Voor de opa en oma die zo trouw deze blog meelezen, hier een filmpje: 

Dat je met thuisonderwijs ook tijd hebt om mamma te helpen zie je hier :-)

7 september 2010

Verdriet

Vreugde en verdriet zijn beide deel van het leven. De afgelopen dagen en de komende tijd staan voor ons in het teken van verdriet. Onze vader en opa is vrij onverwacht overleden. Het verdriet is heel intens, maar de troost is groot dat hij nu bij Zijn Vader Thuis mag zijn. Psalm 27:4 was erg belangrijk voor hem. "Eén ding heb ik van de Here begeerd; te wonen in het huis des Heren al de dagen van mijn leven." Na een bewogen leven waarin de laatste 8 jaren voor hem heel moeilijk waren omdat hij erg gehandicapt was door een ongeluk, was het nu zijn tijd. Hij is maar 55 jaar geworden.

En dan de vragen van je vierjarige dochter over leven, dood en de hemel. Krijgt opa een nieuw huis? Kan hij weer lopen? Komt hij over een poosje weer hier wonen? enz. Vragen waar je zelf ook niet alle antwoorden op hebt. Ik vind het wel bijzonder om met zo'n kleine meid over deze dingen te spreken. Het dwingt je de dingen heel eenvoudig en direct uit te leggen. En ze is nog tevreden met de antwoorden ook. Het klopt gewoon allemaal voor haar. Als je oud bent ga je dood en als je van Jezus houdt, ga je bij Hem wonen. De schoonheid van het geloven als een kind... En ze gaat weer verder met haar leventje....

Voor iedereen, inclusief mijzelf, die momenteel door een moeilijke tijd gaat, dit liedje: