29 juli 2010

Vakantietijd

Het is zomervakantie, althans voor de meeste kinderen om ons heen. Voor ons maakt het niet uit of het wel of geen vakantie is alleen heb ik wel deze weken ook even het pitje wat lager gezet. Deze weken gebruik ik om na te denken hoe we vanaf september verder gaan. Ik wil nadenken over lange termijn doelstellingen.  Natuurlijk zijn dat voor de komende jaren goed leren lezen, schrijven en rekenen. Maar er is nog zoveel meer. Karaktervorming, bijbelkennis, omgang met anderen etc.

Nog steeds hoeven we eigenlijk 'niks', ik wil niet te snel de nadruk leggen op 'formeel leren'. Daarnaast; als ik Naomi gewoon een dag haar gang laat gaan, verbaast het me hoeveel er zelflerend gedrag uit komt. Soms gaat ze spontaan aan de gang met de letters, of ze pakt een luister CD, muziek, een knutsel- en spelletjesboek, winkeltje spelen, doktertje spelen, schooltje (!) spelen, buiten spelen. Als ik niets zou doen/ aanbieden heeft ze toch veel geleerd aan het einde van de dag. Elaine leert ook de hele dag door; zij aapt iemand heel veel na :-)

We zijn ook nog even kort weggeweest. Meestal gaan we in het laagseizoen weg, maar vrienden hadden ons uitgenodigd mee te gaan. Hieronder wat fotootjes van onze vakantieweek in Zwitserland; een mooie week.

Wat is water intrigerend...

Naomi werd deze week 4 jaar!


Prachtige natuur...

Onze vrienden doen 'family nights', avonden (of middagen in ons geval :-) rond een Bijbels thema met veel plezier. Gelukkig deden ze dat in Zwitserland ook gewoon, zo konden wij ook meedoen. Bovenstaande actie was echt een succes bij de kids. De muren van Jericho opbouwen, rondjes lopen en...instorten!!

1 juli 2010

Knutsels voor de kleintjes

Terwijl de jongste buiten speelt....


en de oudste bij een vriendinnetje is....heb ik even tijd om een snel blogberichtje te plaatsen. Afgelopen week heeft Naomi twee heel eenvoudige knutsels gemaakt, die ze erg leuk vond. Dus voor de mensen met jonge kinderen: pak papier, stiften, verf, lijm, schaar en plakband. Hier twee ideetjes:

Spiraal
Op een groot vel stevig wit papier een spiraalvorm tekenen. Verf in bakjes, kwast erbij en verven maar. Daarna knippen en ophangen. Als het een beetje waait in huis, draait ie mooi.


Lantaarntjes
Vierkante (vouw)blaadjes versieren. Dubbel vouwen en inknippen tot ongeveer 1cm van de rand. Tegen elkaar plakken en ophangen.