27 juni 2010

Arme tor

Een paar dagen geleden moest ik 's avonds ergens op de Veluwe zijn. Omdat het zo uitkwam ging manlief mee met de kids. Hij heeft ze de hele avond in het bos vermaakt. Ze gingen op torrenonderzoek....


Helaas heeft één tor het leven gelaten bij het onderzoek :-(


13 juni 2010

Daniël in de leeuwenkuil...

Deze week hebben we stilgestaan bij Daniël in de leeuwenkuil. Om een indruk te geven van wat ik zo'n beetje doe, hier een kleine bijdrage. Ik lees of vertel het verhaal in principe dagelijks. Soms gebruik ik een engels mini-boekje van bijvoorbeeld de website: www.lambsongs.co.nz.
Naomi genoot erg van het verhaal, ze wilde het telkens weer horen. Op een van de dagen toen ik het verhaal uit een kinderbijbel las zei ze na elke alinea met een verrukt gezicht: "spannend he"!
De weektekst was: "Want bij God is niets onmogelijk", daar praat ik dan ook met Naomi over door. Wat betekent dat?
Het weeklied laat zich denk ik wel raden: "Daniël, daniël" van Elly en Rikkert. Ook Elaine vond dat erg leuk want het tweede deel van de week liep ze herhaaldelijk naar de CD speler toe en riep dan: dajiejel, dajiejel!

Verder zijn we bezig geweest met de letter L, van...leeuw natuurlijk.
Af en toe geef ik Naomi een eenvoudig werkblad, dat vindt ze  leuk om te doen. We leren ook andere peuter- en kleuterliedjes, zoals deze week het liedje 'Knijp eens in je neus'


 

Ook dit knutseltje heeft Naomi gemaakt, een goede knipoefening; elke dag een paar cirkels knippen en aan het eind van de week alles samen aan elkaar plakken.Zoals ik eerder al schreef gebruik ik ook Kiddo-themadoosjes. Het thema dat aan de beurt was, was 'vrienden'. Het grappige aan deze doosjes vind ik vooral de, in mijn ogen, onzinverhalen. Maar daar geniet Naomi juist erg van.

Tja, en verder tekeningen maken voor een jarige oma en een jarige tante, samen een 'salade nicoise' maken, boekjes lezen, naar buiten gaan, spelen met zuslief, met vriendinnetje E. en J., babytje spelen enz. enz. enz. en...om 7 uur niet naar bed willen, maar toch naar bed gebracht worden :-)