18 mei 2010

HamsterAfgelopen twee weken hadden we twee gasten; een hamster en een vis. De vis hadden de kinderen al snel bekeken, maar de hamster....die kon dagelijks van een flink portie gewenste en ongewenste aandacht genieten. Het was leuk, maar we zijn ook wel blij dat de hamster weer bij de eigenaar is, want af en toe was de hamster zijn leven niet zeker met die twee meiden. Hier een filmpje. We hebben maar gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om iets over de hamster te leren. Toevallig had Naomi een paar weken terug een boek over hamsters van haar oma gekregen. Hier hebben we dus uit gelezen en we hebben opnieuw een (klein) lapbook gemaakt, dit keer over hamsters. Maar natuurlijk ook de hamster vastgehouden, naar hem gekeken en hem eten gegeven. De meiden vonden het een succes!


13 mei 2010

10 Jaar!

Vandaag zijn m'n man en ik 10 jaar getrouwd!
We zijn heel blij en dankbaar voor de jaren die God ons tot nu toe samen heeft gegeven. We gaan voor minimaal het zesvoudige!

Maar vandaag is het ook Hemelvaartsdag. Vanochtend in de kerk een diepe Hemelvaartsboodschap gehoord nav. Psalm 68:19 en Efeze 4.  Een mooie koppeling tussen Oude en Nieuwe testament.
Jezus is opgevaren naar de hemel, als overwinnaar over de duistere machten. De macht van de boze is beperkt, hij is geketend. Hij oefent wel invloed uit, maar kan ons niet meer schaden. Niemand kan ons scheiden van de liefde van Christus.
De zegende handen van Jezus zijn handen die gaven uitdelen. Je mag komen om met je lege handen die gaven te ontvangen.
Nou ja, ik kan er veel meer over zeggen, maar laat het maar even hierbij. Het was een goede maaltijd:-) Eventueel kun je de preek hier beluisteren.

En dan weer naar de dingen die op de aarde zijn, maar waarin we ook absoluut bezig zijn met de dingen van boven. Thuisonderwijs. In dit artikel in Trouw wordt onderzoek van H.Blok (zie ook hier) nog eens besproken. Blok stelt dat er wetenschappelijk gezien geen argumenten zijn om thuisonderwijs als een minderwaardige vorm van onderwijs te beschouwen. Zijn conclusie is in het kort is deze: "bijna alle in dit onderzoek gebruikte onderzoeken wijzen in dezelfde richting: kinderen die thuisonderwijs gekregen hebben, onderscheiden zich in hun schoolvorderingen en in hun sociaal-emotionele ontwikkeling in positieve zin van hun leeftijdsgenoten die schoolonderwijs gekregen hebben. Volgens sommige onderzoeken bedraagt de gemiddelde voorsprong van de thuisonderwijs kinderen zelfs meerdere jaren."

Dit is voor ons nou niet per se een reden om thuisonderwijs te geven, maar het is toch een opsteker als uit vele onderzoeken blijkt dat thuisonderwijs niet in strijd is met het belang van je kind. Want onze kinderen het beste geven, dat willen we toch allemaal?

1 mei 2010

Koninginnedag

Deze week was manlief vrij, reden om een dagje weg te gaan! Zie hieronder wat foto's van deze leuke dag.Later in de week weer feest. Voor Naomi was Koninginnedag 2010 het eerste bewuste Koninginnedagfeest. En wat genoot ze ervan!!
We hadden de de dagen ervoor een echte Koninginnedag-hoed gemaakt en een vlag geverfd. Via youtube filmpjes kreeg Naomi een snelcursus "Koninklijk Huis" en toen de dag daar was keken we 's ochtends terwijl het buiten regende naar het bezoek van de koningin aan Wemeldinge.
's Middags naar de vrijmarkt en een plaatselijk Koninginnedag-festijn, alwaar Naomi met de 2 euro die ze had gekregen heel wat 'nieuwe' boekjes kon kopen. In een treintje rijden, trampoline springen en een suikerspin eten, wat wil een kind nog meer op Koninginnedag?...