24 maart 2010

Scrap

Gisteren waren Naomi en ik bij Scrap (Stichting CReatief hergebruik Afval Producten) met een groep TO-kids en hun ouder(s). Dat was niet alleen voor Naomi, maar ook voor mij een hele leuke ervaring. Dit bedrijfje zamelt restafval van bedrijven en fabrieken in en geeft de producten een tweede leven door er allerlei creatieve dingen mee te doen. De moed zonk me een beetje in de schoenen toen ik met Naomi en een mandje langs allerlei bakken 'rommel' liep en onze mand samen met haar vulde met allerlei prullen. Wat moesten we hier nou toch van maken? Na overleg, besloten Naomi en ik een boot te gaan maken. Naomi vond het prachtig, ze vulde de mand en toen gingen we aan de slag. Na vijf minuten zei ze: "ik vind het leuk, wanneer gaan we hier weer naar toe?", nou eerst maar eens twee uur knutselen en kletsen.

Na dik een uur knutselen aan een boot, het werd uiteindelijk een 'ark', besloten we ook nog een hoedje te maken, want die had het buurjongetje ook en dat wilde Naomi ook nog wel. Dus wij (lees...ik) weer aan de slag. Zie hieronder het resultaat van onze leuke middag 'scrap':-)


P.s. de komende tijd zal Naomi veel te zien zijn met hoofddoekjes, brede haarbanden en hoofddeksels. Ze heeft namelijk haar haar geknipt omdat ze het 'net zo kort wilde als vriendinnetje J.' Mooie blonde plukken haar lagen op de grond toen ik beneden kwam, snik, ik had het kunnen weten, driejarigen spelen graag kappertje en het liefst met hun eigen haar.

15 maart 2010

!!!